Mine tanker

Search
  • Vanilla Sommer

Fordi det er nu, anemonerne blomstrer

Updated: Apr 28, 2021Da jeg skrev om mit køkken på instagram HER i går, handlede det egentlig ikke så meget om det rodede køkken, men om to andre ting: det, at prioritere sin tid, og det, at når vi vælger noget fra, er det fordi vi vælger noget andet til. Og det ene er ikke nødvendigvis mere vigtigt end det andet.

Eller: jeg vælger det, der er vigtigt for mig i øjeblikket, upåagtet at andre måske ville have valgt anderledes. Når jeg således vælger at ignorere opvask og tomme tomatdåser på mit køkkenbord, er det fordi jeg vælger at lægge mit fokus og min energi et andet sted. Jeg kan ikke være i min køkkenhave eller i skoven samtidigt med at jeg støvsuger og vasker vinduer, og jeg kan ikke nyde det ene, hvis jeg skal skynde mig hjem til det andet. Derfor er det ok, at lade rod være rod - det løber jo alligevel ingen vegne. ;-P

Selvfølgelig elsker jeg det, når køkkenet er ryddet, men hvis vi hele tiden skal holde enhver flade opdateret og fri fra snavs og støv, glemmer vi at leve. Så spørgsmålet er, hvad der er vigtigst i øjeblikket.

Den anden dag gik jeg ud i skoven og satte mig i en plet solskin i en rum tid og lod mig blive ét med alt det grønne. Tiden stod stille. Var det spild af tid, spurgte jeg HER? Mit svar er nej. Måske var det - tværtimod - det vigtigste jeg foretog mig den dag.


Jeg tror at vi nogen gange, i det travle liv, glemmer hvad vi er her for. “Life is what happens to you while you’re busy making other plans.” sagde John Lennon, og jeg tror at vi må gøre op med os selv, hvad der er virkelig vigtigt i det liv vi står midt i. Det er okay, hvis naboen prioriterer anderledes, og vi behøver ikke at forsvare vores valg overfor andre.


Om vi går i skoven eller vasker gulv - luger ukrudt i solen eller svarer på emails, er noget vi vælger. Hver ting til sin tid. Jeg synes det er vigtigt at være sig sine valg bevidst. Og nu drejer jeg samtalen over fra køkken og skov til skole og læring:

Går børnene ikke glip af en hel masse, når de ikke går i skole? Sikkert. Men hvad der er lige så sikkert er, at det samme gælder den anden vej. Børn der ikke går i skole laver ikke ingenting, men fylder deres dage med andet. Den kan være svær at gribe om, hvis man lever som de fleste, men når man først har taget et skridt ud af det, jeg ynder at kalde osteklokken (for jeg har selv været i den), ser man at børn, der går i skole går glip af noget andet. Og dette andet er ikke mindre værdifuldt. Vi har bare vænnet os til, at børn som udgangspunkt - og som standard - går i skole.

Anemonerne blomstrer nu. Livet (og barndommen) er nu. Og jeg vælger dette øjeblik.


Mit køkken var rodet i går. I morges ryddede jeg det op. Sådan da.

Opvaskemaskinen blev kørt og tømt og kørt igen, kattene blev fodret og nusset, og fodret igen. Gulvet blev fejet og vasket.


En lillebitte edderkop pilede ind under skabet, og jeg nænnede ikke at fjerne den.

0 comments

Recent Posts

See All